Loader
MENÜ

Rotayı Ankara'ya Çevirin

Rotayı Ankara'ya Çevirin

Ankara'da Bir Gün

Sadece bir günübirlikçi olarak Ankarada'ysanız; bir gün içinde Ankara'da neler yapabilirsiniz? Zamanı en verimli şekilde kullanmak için yerlilere danışabilirsiniz. Küçük esnaf, veya mahalle aralarında gezen teyzelerimiz, kahvede oturan amcalarımıza danışabilirsiniz. Sizler için ufak bir araştırma yaptık. Sadece bir günde koca bir büyük şehir, hatta başkent gezilir mi bir bakalım. Ankara rent a car merkez şubemizden destek alarak Ankara'da kiralık araba rezervasyonu yaptırın ve bir günlük zamanınızda ulaşım sıkıntısı çekmeyin.
Güne Kahvaltı Mekanları İle Başlayalım
Kahvaltıyı dışarıda güzel bir yerde yapabilirsiniz. Hem Şehrin önde gelen restorantlarını ve kahvaltı kültürünü görmüş, hem de gezmiş olacaksınız. Kahvesi ve kahvaltısı ile Ankara'lıların bildiği en iyi mekanlardan birisi Louise Brasserie & Lounge. Mekan birbirinden farklı yöresel tatları sunması ve kahvesi ile meşhur olmuş. Kahvaltı için gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Kahvaltı için bir diğer önerimiz Kafes Fırın. Yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip olan mekan, kahvaltı için yaptığı hamur işi ve pastaları ile ünlenerek, zamanla Ankara'nın en ünlü pastacısı haline gelmiş.
Gündüz Nereyi Gezelim?
Kahvaltısı sonrası Ankara Kalesi'ne doğru yola çıkabilirsiniz. Merkezi bir konumdaysanız temin ettiğiniz kiralık araba ile kısa sürede kaleye ulaşabilirsiniz. Kale'nin mimarisinin yanında bir diğer özelliği de Ankara'yı kuş bakışı gözlemleyebilme fırsatı sunması. Buradan Ankara'nın eski mahalle ve evlerini görebilirsiniz.

Öğle Yemeği

Ankara'da kime sorarsanız sorun, size Boğaziçi Lokantasını tarif edecektir. Mekan şehrin klasikleşmiş efsanelerinden biri. Hem et, hem de vejeteryan yemekleri bulabileceğiniz mekan, Osmanlı tatlılarıyla da misafirlerine eşsiz lezzetler sunuyor. Yerli halkın önerdiği bir diğer mekan ise Kukla Kebap. Özellikle iskender kebabı çok methedilen mekan da öğle yemeğiniz için farklı bir alternatif olabilir.
Yemek Sonrası İkindi Gezisi
Ankara'dan bahsedip Anıtkabir'den Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara ile bütünleşmiş Anıt Mezar'ından bahsetmemek olmaz. Buradaki ziyaretinizi tamamladıktan sonra, Seğmenler Parkında dinlenip, Tunalı Hilmi caddesine alışverişe gidebilirsiniz.

Akşam Sefası

Ankara halkının akşam yemeği için sözleşmiş gibi tavsiye ettiği ilk mekan Gaga Manjero. Burası Radyo ODTÜ'nün Modern Sabahlar Ekibi'ne ait bir mekan . Modern Sabahlar ekibi de ODTÜ ile efsaneleşmiş bir grup. Mekan iç tasarım ve yemekleri ile oldukça seviliyor. Bunun dışında ikinci bir alternatif olarak Trilye'yi seçebilirsiniz. Burası'da Ankara'da denizi özleyenler için şahane bir balık restorantı.

Ankara'da Araba Kiralama

Ankara rent a car firmamızdan araba kiralayarak, geziniz esnasında, konforlu, hızlı ve güvenli bir ulaşım deneyimi yaşayacaksınız. Ankara'da araba kiralama ihtiyacınız için web sitemizden online rezervasyon yaptırabilir ve ya bize telefon numaramızdan ulaşarak telefonla destek alabilirsiniz.
Adres: Saray Fatih Mahallesi, Ertuğrul Gazi Caddesi Twin Towers Konutları 2/44 Pursaklar / Ankara
Telefon: 0850 455 1 555

E-Bülten Üyeliği