Loader
MENÜ

Kışın Ankara’da Mutlaka Yapmanız Gereken 7 şey

Kışın Ankara’da Mutlaka Yapmanız Gereken 7 şey

Ankara rent a car ofisimizden Ankara’da kiralık araba ihtiyaçlarınızda geniş araç filomuzu inceleyerek, dilediğiniz araç için kiralık araba rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Eğer aracınız hazırsa Ankara gezisiniz için görmeniz gereken muhteşem destinasyonları sizler için sıraladık.

Ankara, Türkiye’nin başkenti olması, Anıtkabir, TBMM gibi milli değerlere ev sahipliği yapması sebebiyle turistik  yönünü, kültürel yönünü geride bırakıyor. Halbuki Ankara’da gezilip görülecek  hatta tatil yapılacak bir çok doğal, kültürel alan ve müze bulunuyor.

Yapısı itibariyle genelde gri şehir olarak bilinen Ankara, kış aylarında bu griliğini bembeyaz bir cennete dönüştürüyor. Özellikle kış aylarında karlar altında kalmış Ankara’yı gezmek çok daha güzel olacaktır. Eğer Ankara gezisi planınız varsa bunu kış aylarında özellikle, ocak, şubat gibi kar yağdığı aylarda yaparsanız eminiz ki Ankara’yı daha çok seveceksiniz.

Soğuksu Milli Parkı

İçerisinde bir çok yeme içme mekanı, turistik butik otellerin bulunduğu park uzun yıllardır koruma altında olan şehrin en güzel yerlerinden biri. Kalabalık bir aileyseniz, çocuklarınızda burada karın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Keçiören Teleferik

Keçiören Teleferik hattını kullanarak, Ankara’nın bembeyaz manzarasını görebilirsiniz.  Teleferik 8 kişilik olduğu için ailecek veya arkadaş grubunuzla gezebilirsiniz.

Tunalı Hilmi Caddesi

Bu cadde Ankara’nın en ünlü caddelerinden biridir. Bir çok alışveriş yapılacak dükkan bu caddede bulunuyor. Bunun yanı sıra meşhur Kuğulu Park’da bu cadde üzerinde. Burada keyifle dolaşabilir, alışveriş yapabilirsiniz.

Hamamönü

Ankara’nın en eski yerlerinden biri olan Hamamönü, eski mahalle kültürünü görmek isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biri. Özellikle evlerin mimarisine burada gezerken bayılacaksınız.

Estergon Kalesi

2005 yılında hizmete açılan kale tarihimiz açısından ayrı bir öneme sahip. Ankara’ya giderseniz yaz veya kış farketmez, burayı mutlaka görmeli, terasa çıkıp manzarayı seyretmelisiniz. Kalede bir restoran ve kültür merkezi bulunuyor. Buradaki restoranda Türk kültürüne ait çok güzel yemekler tadabilirsiniz.

Göksu Parkı

Burası yapay bir gölet çevresine kurulmuş bir yeşil alan. Gölete yapay demek ne kadar doğru bilinmez, hem geniş bir alana kuruluş olması hem de yemyeşil olması sebebiyle, bir çok Ankaralı’nın nefes almak için tercih ettiği bir park burası.

Mogan Gölü

Kışın, kar taneciklerinin gölü nasıl kapattığını burada görebilirsiniz. Çevresinde restoran ve seyir terası da bulunuyor. Burada hem karın keyfini çıkarabilir, hem nefis  Ankara yemekleri yiyerek, Ankara’yı seyre çıkabilirsiz.

E-Bülten Üyeliği