Loader
MENÜ

Antalya’yı Bahar Aylarında Gezin

Antalya’yı Bahar Aylarında Gezin

Seyahatiniz için öncelikle Antalya rent a car ofisimizden kiralık araba rezervasyonunuz için Antalya şubemizle iletişime geçebilirsiniz.

Antalya, şüphesiz ülkemizin özellikle yaz aylarında en çok turist ağırlayan şehirlerinden bir tanesi. Antalya, konum ve bölge itibariyle kış mevsimini ılık atlatıyor ayrıca kış mevsimi 3-4 ay sürüp Mart nisan aylarında da bahar geliyor. Ağustos Temmuz aylarında ise şehrin en sıcak ayları. Öyle bir sıcakki; ‘’nefes almak zorlaşıyor’’ diyor Antalya’nın yerlileri. Hatta doktorlar bile saat 12:00-15:00 arası bu aylarda sokağa çıkmayın diyorlar. Sıcağın yanı sıra bu aylarda nem oranı da oldukça yüksek oluyor Antalya’da. Sıcakların arttığı Temmuz-Ağustos ayları deniz gidip serinlemek isteyen bir çok tatilci akın akın Antalya’ya geliyor. Otel veya farklı konaklama seçenekleri tercih eden birçok yabancı turist bulunuyor şehirde yaz aylarında.

Şehrin hemen girişinde Kepezüstü denilen bölgede bir Atatürk büstü bir de Atatürk’e ait bir söz bulunuyor. ‘’ Antalya Dünya’nın  en güzel şehridir’’ diyor Atatürk. Gerçektende öyle. Antalya’nın kültürünü tarihini sokaklarını ve doğasını gezmek istiyorsanız Nisan-Mayıs-Haziran ayları için bu seyahatinizi planlamanızı önerirsiniz. Geç kalırsanız sokakları gezmeniz zorlaşabilir. Peki hem denize girelim hem doğa gezelim sokak gezelim diyorsanız Antalya’da nereleri gezmelisiniz. Sizler için hazırladık.

Manavgat Şelalesi

Antalya merkeze yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta bulunan şelale Türkiye’nin en  büyük doğa harikalarından biri. Şelaleye gelmişken Manavgat ilçesini gezmek için 2 saatinizi ayırabilirsiniz.

Sarısu- Uçansu

Sarısı ve Uçansu bir anayol üzerinde karşılıklı bulunuyor. Sarısu’da piknik alanı ve plaj bulunuyor.

Uçansu’da el değmemiş ormanların arasından çıkarak muhteşem Antalya manzarası eşliğinde kahvaltı edebilirsiniz.

Çakırlar

Çakırlar ünlü kahvaltı mekanlarının bulunduğu bir kasaba ayrıca her Pazar burada köy pazarı bulunuyor. Burada organik meyve sebze temin edebilirsiniz.

Kaleiçi

Roma dönemine dayanan Kaleiçi Antalya’nın tam merkezinde bulunuyor. Burada bir çok eski sokak ve yapı göreceksiniz. Ayrıca kilim ve deri satıcılarını da görebilirsiniz. Yarın Kaleiçi’inde oldukça fazla yabancı turist bulunuyor. Kaleiçi’nde akşamları ve geceleri gidebileceğiniz bir çok gece mekanı da bulunuyor.

Kepezüstü

Burada akşamları semaver çayı içebilir, Antalya’yı ayaklarınızın altında izleyerek orman yürüyüşü yapabilirsiniz.

Konyaaltı Plajı Sahil yolu

Sahil özellikle akşamları çok kalabalık oluyor. Aracınızı sahil kenarına park edip sahilde yürüyerek deniz havası alabilirsiniz.

Lara Sahil Yolu-Yalım Park

Özellikle en sıcak aylarda akşamları serinlemek için Antalya’lıların sıkça gittiği bir yürüyüş yolu ve büyük bir park burası. Deniz manzarasında çay içebilir, Antalya’nın en meşhur balık restroranlarında bu yol üzerinde yemek yiyebilirsiniz.

Antalya’nın en güzel yerlerini doğa harikalarını görmek için ihtiyacınız olan kiralık araba Antalya rent a car ofisimizde.

 

 

 

              

 

E-Bülten Üyeliği