Loader
MENÜ

Araba Kiralamak mı ? Satın almak mı ?

Araba Kiralamak mı ? Satın almak mı ?

Dövizin giderek yükselişi, ülkemize araçların yurtdışından döviz üzerinden getirilişi derken araba satın almak günümüze gittikçe zorlaşıyor. Satın almaya gücü yeten kesim içinde artan maliyetler bitmiyor. Satın alırken yapılan satış işlemleri için ödenen miktarlar, aracın yıllık vergisi (değerine göre değişkenlik gösterecektir.) muayene ücreti, sigorta, yıllık 10 yıllık bakımları için ayıracağınız ödemeler, araçta oluşabilecek herhangi bir hasar, kaza sonucu çıkan tamirat masrafları, üstelik hasar çıktıkça aracın değer kaybetmesi de cabası. Bu etkenlerin hepsi araç sahipleri için yakıt dışından oluşacağı kesinleşmiş giderlerdir.

Aracı kullanım esnasında hiçbir hasar, kaza vs yaşamazsanız bile, araç aldığınız gün itibariye eğer sıfırsa ikinci el olacak ve değer kaybedecek, böylece aldığınız fiyata satamayacaksınız. Eğer aracınızı zaten ikinci aldıysanız ayrıca kilometresi artacağından araç yine değer kaybedecek yine araç satışında zorlanacaksınız. Bu sebeplerden satın alınan bir araç satılmak istendiğinde istenilen fiyata elden çıkarılması oldukça güç.

Araç kiralama işlemi, araç satın almak yerine alternatif olabilir mi? Araç maliyetleri ve masraflarının artışıyla ülkemizde rent a car firmalarına olan rağbet arttı. Bu durumu sadece kişiler için düşünmek yanlış olur. Araca ihtiyaç duyan kobiler ve büyük şirketler içinde filo hizmeti birçok sıkıntıya çözüm sunar. Araba kiralama ile ekstra araç masrafı ödemekten kurtulursunuz. Hem şirket hem şahıs olarak şüphesiz, aracı bakım, onarım sebep farketmeden servis veya sanayi gibi tamirat merkezlerine götürüp ilgilenmek zaman ve bilgi gerektirecektir. Hem şirketler hem kişiler için yoğun çalışma temposu düşünülürse bu tür işlerle uğraşmak gereksiz zaman harcamaktır.

Bir çok şirket bu durumun farkına varmış ve kendileri için bir rent acar firmasından filo hizmeti almaktadır. Araç kiralama şirketleri tarafından verilen filo hizmeti gün geçtikçe artmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde rent a car şirketleri şahıslara en çok, tatil, bayram gibi özel günler ve iş seyahatlerinde hizmet vermektedir.

Güvendiğiniz bir rent a car firması ile çalışarak, araç satın alma maliyeti, kur artışı, ekstra maliyetler gibi giderlerden kurtulur, dilediğiniz modelde aracı kiralayarak yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği