Loader
MENÜ

Eskişehir Gezilecek Yerler

Eskişehir Gezilecek Yerler

Eskişehir günümüze gelene kadar Frigya, Bizans, Selçuklu, Osmanlı Medeniyetlerini ağırlamış. Bu sebeple her ne kadar modern, sosyal bir şehir olsa da, geçmişine bakılırsa, kültürel ve tarihi açıdan önemli bir öneme sahip bir şehir Eskişehir.

Günümüzde Eskişehir tarihi yapısının dışında sosyal ve modern yaşantısı ve öğrenci mekanları ile tanınıyor. Özellikle yerli turistler kısa bir hafta sonu tatili için Eskişehir’i tercih edebiliyorlar. Eskişehir gezisi seyahat rotanıza dahilse, kiralık araba ihtiyacınız için Ayes rent a car web sitemizden online olarak araç filomuzu inceleyebilir veya Eskişehir rent a car şubemizden kiralık aracınızı teslim alabilirsiniz. Kiralayacağınız araba ile Eskişehir’i bir ucundan diğer ucuna 2 günde gezebilir, görülmesi gereken yerleri kısa sürede ziyaret edebilirsiniz.

Eskişehir’e ilk defa gidecekseniz, şehrin medeniyet seviyesinde kendinizi adeta Avrupa ülkelerindeymiş gibi hissedeceksiniz. Bu sebeple keyifli bir tatil yapacağınızdan emin olabilirsiniz. Özellikle bahar ve yaz aylarında Eskişehir’de bisiklet kullanımı oldukça yaygınlaşıyor. Bu yüzden trafik problemi yaşanmıyor. Öğrencilerin yoğunlukta olduğu şehirde, porsuk çayı etrafında, kitaplarını okuyan piknik yapan birçok insan görmeniz yüksek ihtimal. Eskişehir’de özellikle son yıllarda düzenlenen uluslararası aktiviteler, düzenli sanayileşme ve kültürel etkinlik ve faaliyetler şehrin havasını bir anda değiştiriyor. Eskişehir’in yerlileri, yaşanacak yer diyorlar Eskişehir için.

Yüz ölçümü olarak küçük olsa da gezilecek birçok yer bulunuyor Eskişehir’de. Düzenli şehir yapılanması sayesinde kiraladığınız araba ile şehri gayet kolay ve güvenle trafik problemi yaşamadan gezebileceksiniz.

Eski Odunpazarı evleri, Eskişehir’e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Bu evler günümüzde, kafe, kitapçı, restoran, butik otel olarak kullanılıyor. Burada keyifle vakit geçireceksiniz. Atlıhan el sanatları çarşısı, Çağdaş Cam sanatları Müzesi, merkezde yer alan Adalar Bölgesi, Haller Gençlik Merkezi, Kurşunlu Cami ve Külliyesi, Porsuk Çayı ve İki Eylül Caddesi, şehirde görülmesi gereken önemli gezi duraklarından.

Eskişehir geziniz için Ayes Rent a car olarak ihtiyaca yönelik en uygun kiralık aracı sizler için tahsis edeceğimizden emin olabilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği