Loader
MENÜ

4 Mevsim Tatil İzmir'de Yaşanır

4 Mevsim Tatil İzmir'de Yaşanır

Türkiye'nin sayılı büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen İzmir; büyükşehir yoğunluğundan ve sıkıcı kalabalıktan uzak bir ildir. Tatil beldeleri ve ilçeleri oldukça fazla ve meşhurdur. Denizi, kumu ve güneşi insanı kendine hayran bırakırken şehir merkezinin temizliği ve güzelliği de ayrı bir dünyadaymışsınız gibi hissetmenizi sağlıyor. Bu yazımız  İzmir'in kültürünü ve tarihini merak edenler için.

İzmir'in Meşhur Teleferiği

Balçova ilçesinde bulunan teleferik çok eski bir tarihe dayanıyor. Yani oldukça yaşlı, 2015 yılında kapalı kalmış ancak zamanla bakımı yapılmış ve tekrar kullanıma açılmış. Şu an aktif olduğu biliniyor. Teleferiği kullanarak; Balçova barajı ve dağına karşı yemeğini yiyip, çayınızı kahvenizi içebilirsiniz. 

İzmir Kemeraltı

İzmir'in Kemeraltı'sına İstanbulu'un Kapalı Çarşı'sı diyebilirsiniz. Alışveriş için çıktığınızda Kemeraltın'da bulamayacağınız şey yoktur. Eski dokusu ve tarihi ile keyifli bir gezi sağlayabilirsiniz. Ayrıca Kızlarağası Hanı'ndaki meşhur kahveyi içmelisiniz.

Saat Kulesi

Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşayan birine İzmir'in meşhur saat kulesi gösterildiğinde buranın İzmir'de olduğunu bilme olasılığı yüksektir. Saat Kulesini tarihi 1900 lü yıllara dayanır. Şehrin merkezinde hem modern hem tarihi dokuyu bir arada keşfedersiniz. 

İzmir için bir tatil planınız varsa Ayes rent a car İzmir Şubemiz ile iletişime geçerek kiralık araç flomuzu inceleyebilirsiniz. Keyifli bir yolculuk geçirmek tatilin başlangıç aşamasıdır.

E-Bülten Üyeliği