Loader
MENÜ

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Pek kıymeti bilinmese de Kayseri tarihimiz için önemli bir kültür merkezidir. Kayseri geziniz için ihtiyacınıza yönelik kiralık arabanızı, kayseri rent a car ofisimizden teslim alabilirsiniz. Bunun için online araba kiralama sistemimizi kullanarak geniş araç filomuzdan dilediğiniz aracı rezerve etmeniz yeterli olacaktır.

Kayseri şehir yapılanması ve merkezi itibariyle sıradan, küçük bir şehir gibi görünebilir fakat, ihtiyacı olan turizm reklam çalışmaları yapılmadığı için bu tarihi şehir hem yerli hem yabancı turistler tarafından pek değer görmüyor. Halbuki Kayseri tarihimizde önemli rollere sahip olmuş şehirlerimizden biri. Özellikle Selçuklu dönemine ait bir çok tarihi yapı ve esere ev sahip yapıyor Kayseri. Bunun dışında birçok doğa güzelliğine ve gastoronomik özelliklere de sahip.

Kayseri’nin tarihi MÖ 4500’li yıllara kadar uzanıyor. Erciyes Dağı’nın soğuk etkisi altında kalmamak için Kayseri’yi yaz aylarında gezmenizi öneririz. Yaz’ın güzel havalarda Kayseri’de nereleri görmelisiniz? Hazırladığımız listeye göz atarak rotanızı oluşturabilirsiniz.

Cumhuriyet Meydanı

Bu meydan Kayseri’nin tam göbeğinde bulunuyor. Meydanda Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini aynı anda görmeniz mümkün. Meydan içerisinde ve çevresinde, Kayseri Kalesi, Kayseri Saat Kulesi, Bürüngüz Cami ve Kurşunlu Cami bulunuyor. Bu yapıları gezerken geçmişlerini de okumayı unutmayınız.

Hunat Hatun Cami ve Külliyesi

Selçuklu dönemine ait eser içerinde; cami, kümbet, hamam, medrese bulunuyor. Günümüzde burada Türk-İslam sanatlarını icra eden 22 adet atölye bulunuyor. Hafta içi burayı ziyaret edebilirsiniz.

Alaca Kümbet

Şehrin temsili yapılarından biri olan kümbet içi ziyaret edilemiyor. Sadece dışarıdan görebilirsiniz.

Zeynel Abidin Türbesi

Türbe yine Selçuklu Dönemine ait sultan 2. Abdülhamit zamanında yaptırılmıştır.

Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahane

Mimar Sinan Parkı içerisinde yer alan yapı, Türk tarihinin ilk tıp merkezlerinden biri. Medrese günümüzde Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak kullanılıyor.

Kapalı Çarşı ve Kazancılar Müzesi

İstanbul Kapalı Çarşı’dan sonra Türkiye’nin 2. Büyük çarşısı burası. Daha o zamanlar Kayseri ticaret merkezi olmuş.

Meryem Ana Kilisesi

Kilise 19 yy. da yapılmış ve günümüze gelene kadar bir çok amaçla kullanılmış. Hatta bir dönem spor salonu bir yapılmış. Ancak günümüzde ziyarete kapalıdır.

Kayseri Atatürk Evi

Şu an da Atatürk evi ve müzesi olarak hizmet veren yapı, Sivas Kongresinden sonra Atatürk’ün kaldığı evdir.

Talas

Burası eski Kayseri diyebileceğimiz bir destinasyon. Eski Kayseri evleri, sokakları caddeleri ve yapılar, tarihi yapısını bozmadan günümüze kadar varlığını korumuş. MÖ. 1500’lü yıllara dayanan Talas’da Mazaklar, Kapadokyalılar ve Romalılar yaşamış.

Kayseri’de bahsetmediğimiz bunlar gibi daha bir çok yapı ve doğal güzellik bulunuyor. Kiralık arabanızı Kayseri rent a car ofisimizden teslim alarak Kayseri gezinizi kolaylıkla deneyimleyebilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği