Loader
MENÜ

Yalnızca Ankaralıların Bildiği Ünlü Mekanlar

Yalnızca Ankaralıların Bildiği Ünlü Mekanlar

Ankara’yı kimileri sevmez ancak seven de adeta aşık olur. Tunalı’da gezintiye çıkmak Kuğulu Park’ta bir mola vermek, oradan 7.caddeye yürümek, Ankaralıların sık sık yaptığı keyifli şeylerdendir. Ankara seyahatiniz için kiralık araba ihtiyacınızda Ayes rent a car firmamızın Ankara kiralık araba şubemizle görüşerek en ucuz fiyatlarla kiralık araba temin edebilirsiniz.

Klasik söylentiler ‘'Gri şehir Ankara, Ankara’da deniz yok’’. Bunlar Ankara’yı bilmeyenlerin düşünceleri olabilir. Peki Ankara gerçekten aşık olunası bir şehir mi? Ankara’da öyle mekanlar var ki gerçekten buralara aşık olabilirsiniz.

‘’PAPAZIN BAĞI’’

Ankara’nın ortasında yemyeşil, içerisinde minik, minik göletleri bulunan bir kahvaltı mekanı burası. Semaver eşliğinde gözleme yiyebileceğiniz şahane bir mekan burası klasik Ankaralıların gözleme bira ikilisine bu kadar düşkün olmasının bu mekandan kaynaklandığı söyleniyor.

MEŞHUR ÖZÇELİK ‘’ASPAVA’’

ASPAVA açılımı ‘’Allah Sağlık Sıhhat Para Versin Amin’’ anlamına geliyor. Ankaralılar bunu çok iyi bilir. Ankara Küçükesat’ta öğlen saatlerinde başlayıp ertesi gün sabaha kadar full dolu olan Aspava mekanlarından en meşhuru Özçelik Aspava. 24 saat açık olan mekanlarda et döner dürüm yiyebilirsiniz. Bu mekanların daha bir çok ikramları da bulunuyor.

ANKARA’NIN EN ESKİLERİNDEN ‘’KITIR’’

Modern ve Rock müzikleriyle meşhur bir mekan burası.  90’lardan beri işletmeye açık olan mekan Ankara’da yaşlı genç herkesin bir araya gelebileceği bir yer. Kumpir ve kokoreçi burada mutlaka denemelisiniz.

ANKARA’NIN GECE HAYATININ VAZGEÇİLMEZİ ‘’SİYAHBEYAZ’’

Burada bir çok ünlü sanatçıyı görebilirsiniz. Jazz ve rock müzik tarzıyla eski bir mekandır. İlng olan kısmı mekanın bir apartman dairesinde kurulmuş olması. Burası hem bir sanat galerisi hem de bir eğlence mekanı olarak kullanılıyor. Ankara’da bir akşamınızı bu ilginç mekan için ayırabilirsiniz. Ankara kiralık aracınızla bu mekanlara kısa sürede ulaşabilirsiniz.

KOKOREÇİN BAŞKENTİ ATATÜRK ORMAN ÇİĞTLİĞİ

Atatürk Orman Çiftliği süt ürünleri ile ünlü olduğu kadar kokoreçi ile de meşhur. Çiftlikte sırayla dizilmiş kokoreççiler göreceksiniz. Mutlaka denemelisiniz. Burayı bilenler İstanbul’da böyle bir lezzet olmadığını söylüyorlar.

AKMAN

Aslında burası klasik bir restoran ancak Ankara’nın neredeyse en eski mekanlarından biri burası. Hazır kış mevsimindeyken burada boza keyfini tatmalısınız.

FİGE

Burası daha çok siyasetçiler gibi yüksek kesime hizmet eden bir mekan . Meze ve yemekleri ile ünlü. Ayıca mekan bir çok evlilik teklifine de şahitlik etmiş bir yer.

 

E-Bülten Üyeliği