Loader
MENÜ

Konya'da Bir Gün

Konya'da Bir Gün

Konya’da güzel birkaç gün geçirmeye hazırsanız, kiralık arabanız, yaptığınız rezervasyon ile Ayes Rent a car Konya şubemizde hazır olacaktır.

Türkiye’nin yüz ölçüm olarak en büyük şehridir Konya. Birkaç günde bu manevi ruha sahip şehri keşfetmeye ne dersiniz. Konya’da gezmek için en iyi yol araba kiralamaktır. Kendinize Konya gezisi için iki gün verebilirsiniz. Aracınız olacağı için ulaşım sıkıntısı yaşamadan görmeniz gereken noktaları gezebileceksiniz. Konya’da iki gün içinde nereleri görebilirsiniz. Nerede ne yenir sizler için hazırladık. Eğer henüz rota belirlemediyseniz, listemize mutlaka göz atmalısınız.

Değişik bir kahvaltı merasimi

Konya ve Kyotto’nun kardeş şehir olması şerefine yapılan Japon parkında güzel mekanlar bulunuyor. Klasik Japon tasarım ve mimarisinden esinlenilerek yapılmış olan Japon Parkı’nda kahvaltı edebilir, adeta bir Japon parkındaymış gibi gezebilirsiniz burada.

Sille Köyü

Yaklaşık 6000 yıllık bir tarihe sahip olan Sille eski bir Rum köyü. Köyde 4. Yy.da Bizans tarafından  ait Aya Elena kilisesini mutlaka görmelisiniz.

Lezzet Molası

Konya’ya gelip Tirit yemeden dönmemelisiniz. Bunun yanında Zerde, Fırın Kebabı, Bıçak Arası yemeklerini de tatmanızı tavsiye ederiz. Mithat Tirit isimli mekan sadece Tirit ve Zerde servisi yapıyor. En güzel Tirit yemeğini burada yemeniz mümkün.

Yemek sonrası geziye devam

Tabi ki Konya denince aklımıza gelen en önemli kültür ögesi Mevlana’dır. Öncelikle şehir merkezindeki Mevlana Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Mevlana Müzesi’nde Mevlana’nın Yeşil Kubbe adlı türbesi, el yazmaları ve eserleri bulunuyor.

Hemen ardından Şemsi Tebrizi Camiini ziyaret edebilirsiniz. Buraya geldikten sonra yine aynı semtte bulunan Karatay Medresesini’de ziyaret edebilirsiniz. Burada Selçuklu çini işçiliği’nin en güzel örneklerini göreceksiniz.

Akşam yemeği

Akşam yemeği için en güzel tercih Etli Ekmek olacaktır. Bu leziz yemeği yemeden Konya gezinizi bitirmeyin. Mekan olarak Konya Konak mutfağına uğrayabilirsiniz.

Konya gezinizi bitirdikten sonra kiralık arabanızı Konya şubemize teslim edebilirsiniz. Dilerseniz kiralık arabanızı bulunduğunuz ilden kiralayıp yine burada teslim edebilirsiniz. Türkiye'de bir çok noktada şubemiz bulunmaktadır. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir veya dilerseniz web sitemizden online kiralama yapabilirsiniz. 

E-Bülten Üyeliği