Loader
MENÜ

Mevlana Şehri Konya

Mevlana Şehri Konya

Konya yüz ölçümü olarak Türkiye’nin en büyük şehridir. Konya denince şüphesiz herkesin aklına önce Mevlana gelir. Ancak Mevlana ve Konya’nın tasavvufi kimliği dışında; Konya yemekleri ile de ünlüdür.

Konya coğrafi konumu sebebiyle yazları sıcak kışları soğuk geçer, bu yüzden Konya turu gezilerinizi sonbahar veya ilkbahar ayları içinde planlamalısınız. Konya geziniz için mutlaka bir araca ihtiyaç duyacaksınız. Ayes rent a car Konya şubemizle iletişime geçerek, geziniz boyunca size eşlik edecek keyfinize göre bir araç kiralayabilirsiniz.

KONYA'DA GEZİLECEK YERLER

Mevlana Müzesi ve Türbesi

Mutlaka görülmesi gereken en önemli yer şüphesiz Mevlana Müzesi olacaktır. Türbede Mevlana’nın kabri bulunmaktadır. Konya’nın tasavvuf ruhunu burada mutlaka hissedeceksiniz.

Sille Köyü

Son yıllarda ünlenmiş, değeri yeni yeni bilinmeye başlamış ender yerlerden biri Sille köyü. Köy Selçuklu Devleti’nden öncesine dayanan bir tarihe dayanıyor. Köy 1500 yıllık bir kiliseye de ev sahipliği yapıyor ayrıca kilisenin hemen karşısında Türkiye’nin ilk zaman müzesi yer alıyor. Köy için mutlaka bir gününüzü ayırmalısınız. Konaklama imkanınız yoksa bile tüm gün boyunca bu köyde vakit geçirebilirsiniz.

İnci Minare Medrese ve Müzesi

Yapı olarak Medrese bir tarihi eserdir. Bunun yanı sıra içerisi de Müze olarak kullanılmaktadır. Türkiye’nin nadir mimari eserlerinden biridir.

Beyşehir Gölü

Gölün serin havası ile doğa güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Plajda suya girebilir, kamp tatili yapabilirsiniz.

Çatalhöyük

Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan antik Kent Dünya’nın ilk yerleşim yeridir. Bu sebeple her sene dünyanın her yerinden turist ağırlamaktadır.

Tuz Gölü

Görülmeye değer nadide yerlerden biridir. Türkiye’nin tuz ihtiyacının çoğu bu gölden karşılanmaktadır ve gölde yürüyüş yaparak gölün şifasından faydalanabilirsiniz.

Konya geziniz için bulunduğunuz şehirden bize ulaşarak en yakın şubemizden araç kiralayabilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği