Loader
MENÜ

Kütahya / Kültür Turizmi

Kütahya / Kültür Turizmi

Dünyaca ün salmış mevlevi kültürünün yanı sıra, çini ustalarının porselenleri, doğal güzellikleri kaynakları, kaplıca ve yaylalarıyla Kütahya nadide illerimizden biridir. Evliya Çelebi'nin doğduğu yer olması sebebiyle Kütahya, bir çok tarihi güzelliğe ve müzeye sahiptir. Termal kaynakları, el sanatları ve doğal güzellikleri sayesinde kültür turizminin yaşandığı illerdendir. Tatil planınız için Kütahya'yı gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. Kütahya küçük bir şehir, arabayla rahatlıkla tarihi ve kültürel yerleri gezebilir, kaplıcalarında konaklayabilirsiniz. 

Kütahya tarih boyunca Selçuklu Devleti ve Osmanlı için Önemli ticari ve kültürel merkezlerden biri olmuştur. Kütahya Kalesi, Kütahya Saat Kulesi, Kütahya Zafertepe Anıtı, Dumlupınar Şehitliği ve Tarihi Kütahya Evleri bu merkezlerden bir kaçıdır.

Geçmişe ve tarihe ilginiz varsa Kütahya Çini Müzesi  Kütahya Arkeoloji Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Eynal Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaları, Ilıca Harlek Kaplıcaları, Dereli Kaplıcaları, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Murat Dağı Kaplıcaları hem sağlık ve şifa bulmak hem de keyifli ve huzurlu bir tatil geçirmenizi sağlayacak, doğal kaynak merkezleridir. 

Ayrıca doğa sporları özellikle trekking ile ilgileniyorsunuz, önemli trekking rotalarından biri olan Frig Vadisi Kütahya'dadır. Bunun gibi bir çok doğa yürüyüşü rotasına sahip doğal güzelliklerle doludur Kütahya. Şehirde bahar ve sonbahar ayları için sağlık, doğa ve huzur tatili yapabilirsiniz. Henüz plan yapmadıysanız Ayes rent a car Kütahya  şubemiz ile iletişime geçerek kiralık araç konusunda destek alabilirsiniz. 

 

E-Bülten Üyeliği