Loader
MENÜ

Medeniyetin Doğduğu Yer MEZOPOTAMYA

Medeniyetin Doğduğu Yer MEZOPOTAMYA

Henüz bir planınız yoksa güzel ülkemizin görülmeye değer doğusuna hakkını vermeye ne dersiniz?

Mart ayının başladığı şu günlerde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin en güzel ikliminin yaşandığı mevsime giriş yaptık. Ne çok soğuk ne çok sıcak bir iklimle, ülkemizin doğusunun en güzel zamanlarını yaşayabilirsiniz. Ayes Rent a car firmamız 2019 Ocak  itibariyle Türkiye’nin doğusunda bulunan bir çok şehirde açtığı şubelerde hizmete başlamıştır. Doğu turu ve Güneydoğu Anadolu turları için Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Elazığ, Malatya, Erzincan, Gaziantep rent a car şubelerimiz ile iletişime geçerek kiralık araba ihtiyacınız için uzman ekibimizden destek alabilirsiniz.

Önümüzdeki bayram tatilleri veya herhangi bir tatil için henüz plan yapmadıysanız, Doğu Anadolu’ya gitmek harika bir bir fikir değil mi? Tarihte adı Mezopotamya olarak bilinen ve medeniyetin başladığı ilk topraklar bu topraklar. Ülkemizin çok fazla kıymeti bilinmeyen ama günden güne ağırladığı turist sayısının artış gösterdiği, tarihi mirasımız bu topraklar.

KÜLTÜR GEZİLERİ

Akdeniz ve Ege bölgeleri daha çok yaz aylarında deniz kum güneş üçlüsü ile genelde yabancı turist ağırlarken, ülkenin doğusu çoğunlukla bahar ve yaz aylarında yerli turist ağırlıyor. Kış aylarında da Hakkari, Erzurum gibi kayak merkezlerine sahip şehirlerde kayakseverlere ev sahipliği yapıyor. Buralarda kış aylarında sayısız etkinlikler yapılıyor. Hala kayak yapmak veya kar görmek isterseniz, bilin ki buralarda Mart ayında bile kar görme ve kayak yapma olasılığınız oldukça yüksek.

Konu kültür olunca Türkiye sayısız güzelliğe ve tarihe sahip belki de dünyanın eşsiz ülkelerinden biri. Ülkemizin doğusu şüphesiz eşsiz iklimi, doğası ve tarihi ile birçok kültür ve tarih aşığının dikkatini çekiyor. Planladığınız doğu turu için; taleplerinize göre bir kiralık araç temin ederek topraklarımızı yeniden keşfe çıkabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz araba ile Doğu’nun en batısından Gaziantep'den başlayın ve en doğusu olan Van’a kadar görmenin dışında yaşayarak gezin. 64 noktada bulunan tüm şubelerimizden kiralık araç temin edebilir, aracı istediğiniz noktada teslim edebilirsiniz. Geniş araç filomuzdan istediğiniz teknoloji ve konfor özelliklerine sahip herhangi bir aracı seçebilirsiniz. Araba ile çıkacağınız seyahatte; hiçbir rehbere ve zamana bağlı kalmadan, aracınızı istediğiniz manzara karşında durdurarak belki kamp yaparak belki yemyeşil bir köye misafir olarak ya da tarihi bir han’da konaklayarak hayatınız boyunca unutamayacağınız anlar yaşama ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

Hasankeyf, Bakırcılar Çarşısı, Fıstık bahçeleri, dağlar arasında göz görmemiş göller, yemyeşil manzaralar görmeniz gereken sadece birkaç yer, Teknolojinin sınırsız kütüphanesini kullanarak tüm doğuyu keşfe çıkabilirsiniz.

Sizde bir çok müşterimiz gibi web sitemizden veya appstore ve playstore da bulunan mobil uygulamamızdan kiralık araba rezervasyonu yaparak doğu turu için ilk adımı atabilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği