Loader
MENÜ

Yurtdışından Türkiye Tatili

Yurtdışından Türkiye Tatili

Türkiye bir turizm cenneti. Bu sebeple yurtdışından ülkemize turizm amaçlı gelen çok fazla yabancı turist var. Yurtdışında ve yurtiçinde bulunan turizm firmaları ve tur firmaları toplu şekilde yolcu taşıma amaçlı back to back denen bir sistemle arka arkaya kalkış yapan uçak kiralarlar. Kısaca bir grup uçakla Antalya, İzmir, İstanbul gibi tatil yapacakları yere iniş yaparken, tatilini bitirmiş olan grup aynı uçakla ülkesine dönüş yapar. Böylece uçağın tüm koltukları tur firması tarafından gidiş dönüş satın alınmış olur. Ardından gelen uçaklarda aynı şekilde hareket eder. Yazın bu şekilde yurtdışından gelen turistin yolculuk masrafları minimuma indirgenmiş olur.

Kışın ise genelde yurtdışından gelen turist kendi dini ve milli bayram izinlerini kullanarak seyahat ediyor. Türklerin nasıl dini ve mili bayramları varsa, yabancıların aynı şekilde izinli oldukları bayramları var ve tıpkı bizim gibi böyle zamanlarda yurtdışı tatilini tercih edebiliyorlar. Bu zamanlarda yurtdışından dolu gelen aynı uçak dönüş yolculuğunda boş oluyor. Yine masrafı minimum düzeye  indirebilmek için tur firmaları Türk vatandaşlara indirimli turlar ayarlıyor. Bu turlar tamda uçağın geliş yaptığı yani yurtdışında tatil sayılan zamanlara denk geliyor. Böylece uçak gidiş ve dönüş tüm koltuklarını satmış oluyor. Türk vatandaşları cezbetmek için ise bu dönemlerde indirimli uçak bileti fiyatları politikası uygulanıyor.

Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi yabancı turist de Türkiye’de tatil yapmak için ne kadar erken davranırsa ve rezervasyonunu ne kadar erken yaparsa tatilini o kadar ucuza mal etmiş olur. Türk vatandaşları için de aynı şey geçerlidir. Yazın yapılacak tatil için kışın yapılacak otel rezervasyonu yaz fiyatlarına göre oldukça ucuza mal olacaktır. Eğer yurtdışından Türkiye’ye seyahat edecekseniz tatil planınızı çok önceden yapıp bir tur operatörü ile anlaşmalısınız. Aynı şekilde tatiliniz boyunca ihtiyaç duyacağınız kiralık araba için Ayes rent a car firmamızı arayarak veya web sitemiz üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği