Loader
MENÜ

Afyon Kültür Merkezi

Afyon Kültür Merkezi

Afyon’da ucuz kiralık araba temin ederek mermer yataklarını görmeye ne dersiniz?

Afyon çok fazla bilinmese de ihracat dünyasında mermer ve gıda sektörünün öncü şehirlerindendir. Bu sebeple nüfusun çoğunluğu mermercilik ve tarım ile geçinmektedir. Afyon mermer yeraltı kaynaklarıyla doludur. Afyon çarşı ve pazarlarında bol çeşitlilikte mermerden yapılmış eşyalar, büro malzemeleri dekor amaçlı ev eşyaları fincan gibi mutfak eşyaları vs. bulunmaktadır. Seyahatiniz sırasında sevdiklerinize buradan hediyeler alabilirsiniz.

Bunların dışında Afyon’da tarım faaliyetleri de oldukça gelişmiştir. Afyon yerlileri ekşimen, haşhaş otu , ebe gümeci, ısırgan gibi bir çok ot çeşitlerini yetiştirirler ve bu otlarla bir çok yemek yaparlar. Yemek yemek için gittiğiniz restorantın menüsünde birbirinden lezzetli otlu mezeler görmeniz mümkün. Afyon'un yemeklerinden bahsetmişken, kaymak, lokum ve sucuğunu atlamak olmaz. Şehirde tarım gelişmiş olunca hayvancılıkta  o kadar gelişiyor. Et ve süt ürünlerinin de bin bir çeşitlilikle olması bu sebeptendir. Ülkemizde Afyon daha çok termal kaplıcaları ile bilinir. Afyon’un kadınları el işçiliğle meşhurlar. El dokuma kilimler, keçeler, ipek işlemeler, hasır işlemeler bir çok özel el işini Afyon’da çarşılarda bulmanız mümkün. El sanatları Afyon’da oldukça meşhur hatta Afyon’dan ülkenin bir çok iline satış yapılıyor.

Tabi Afyon denince halk olarak termal kaplıcalar geliyor aklımıza, yaz kış doğal kaynak suları ve kaplıcaları bir çok ziyaretçi alıyor. Kaplıcalarda bir gün konaklayarak şifa bulabilirsiniz.

Kısacası Afyon bir çok yönden bir kültür merkezi. Afyon seyahatinizin oldukça heyecanlı ve dolu dolu geçeceğinden emin olabilirsiniz. Geziniz için Afyon rent a car şubemizden ucuz kiralık araba temin edebilirsiniz.

 

E-Bülten Üyeliği