Loader
MENÜ

Seramik Ustası Kütahya

Seramik Ustası Kütahya

Ülkemizin Ege Bölgesinde yer alan Kütahya zengin tarihi mirası ve ünlendiği seramik sanatıyla görülmeye değer şehirlerden biri. Kütahya yüz ölçümüne göre nüfusu az olan bir şehir. Zamanla İstanbul İzmir gibi büyük şehirlere çok fazla göç vermiş. Daha çok seramik işçiliği ve atölyeleriyle geçiniyor halk. Bu sebeple şehire turist amaçlı gelen çok fazla insan oluyor. Kütahya’nın eşsiz sanat eserlerini ve mimarisini görmek isterseniz, Kütahya’da ucuz kiralık araba ihtiyacınızda Ayes rent a car firmamızla görüşebilirsiniz.

Şehrin en bilinen ilçeleri; Tavşanlı, Simav, Gediz, Altıntaş, Domaniç, Enes, Hisarcık, Şaphane, Hisarcık ve Dumlupınardır. Kütahya ilçeleri ile birlikte oldukça köklü bir tarihi sahip, bu yüzden şehirde gezerken tıpkı İstanbul’un tarihi sokakları ve yapıları gibi yapılar görme şansınız çok yüksek. Şehrin geçmişinde bir çok topluluk bulunuyor, Frigler, Hitiler, Lidyalılar, Persler, Romalılar ve en son Selçuklular şehirde uzun süre yaşamış medeniyetlerdendir. Bu medeniyetlerin hepsi şehre bir çok kültürel ve mimari eserler bırakmıştır. Şehir gezinizde bir rehbere ihtiyaç duyabilirsiniz. Birbirinden farklı kültürleri içinde barındıran Kütahya’da gezip görebileceğiniz bir öok müze bulunuyor. Bu sebeple şehir arkeolojik anlamda da oldukça kıymetlidir. Tarih ve kültür gezilerini sevenler için Kütahya mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Ünlü ilçelerini ve tarihi eserlerini görmek için Kütahya ili gezinizde 3-4 güne ihtiyacınız olabilir.

Kütahya Tanıtım Filmi

Ünlü Frig vadisi Kütahya merkezli olmak üzere Eskişehir ve Afyon içinden de geçen meşhur vadilerden biri. Geçmişte burada yaşayan Frigyalıların tarihini gözler önüne seren yapıları içinde bulunduran vadi ismin bu medeniyetten alıyor.  Eğer bir aracınız yoksa, Kütahya rent a car firmasından temin edeceğiniz kiralık araç ile merkezden 27 km uzaklıkta olan vadiye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aizanoi Antik Kenti ve Domaniç Oramanları yine görülmeye değer eşsiz yerler. Günümüz teknoloji çağının avantajları ile haritalar kullanarak buralara kolaylıkla araçla ulaşım sağlayabilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği